En… wat zeg je dan?

Het is vrijdagmiddag.
Ik sta in mijn favoriete slagerij. Slagerij Hermsen.
Ik wacht geduldig op mijn beurt.
Het is het wachten meer dan waard. 

Ruben, Henrike en het team verzorgen met liefde en passie het meeste lekkere en verse vlees van Rhenen en omstreken.   Het is zo’n slager waar je kan watertanden wanneer je naar al het lekkers in de vitrine kijkt.

Dat heeft de jongste klant in de winkel ook gedaan.  Geduldig stond hij te wachten op zijn moeder.  Zijn neusje tegen de ruit aangedrukt. Dit lieverdje van net een meter hoog, staat nu met een heerlijk, nog warm plakje grillworst in zijn knuistje.

En… wat zeg je dan?

Ik hoor deze vraag. Aardig, geduldig maar ook wel dwingend gesteld. Zijn moeder probeert om haar kleine schatje te laten zeggen wat ze al zo vaak heeft gezegd dat hij moet zeggen. Henrike, de slagersvrouw, kijkt hem net als zijn moeder verwachtingsvol aan.

Het blijft nu stil.

Niet alleen de moeder, de slagersvrouw maar ook andere klanten in de slagerij wachten inmiddels gespannen op het antwoord waarvan we allemaal weten wat het antwoord moet zijn.

Het is alsof deze scène nu even op pauze staat.

Het jongetje, met het plakje stevig in zijn knuistje, kijkt een aantal keer van zijn worstje naar zijn moeder en van zijn moeder naar de slagersvrouw.  Hij houdt zijn kaakjes stijf op elkaar.  Het blijft nog steeds stil.

Dan onderbreekt de moeder de inmiddels ijzige stilte in de slagerij. Ze vraagt het nog een keer, nog vragender, maar ook nog dwingender; EN WAT ZEG JE DAN??
Even lijkt het alsof het het jongetje allemaal te veel wordt. Al deze aandacht en de priemende blikken. Hij stopt snel het hele plakje worst in zijn mondje en klemt zich dan strak tegen de benen van zijn moeder aan.
Waarop de moeder DANK JE WEL zegt tegen de slagersvrouw.

Iedereen in de hele zaak haalt opgelucht adem, dat is er uit. DANK JE WEL!

Als je al lang op je eigen benen staat en je lekker alles zelf mag bepalen, want je bent ZZP’er geworden, moet je hier soms toch nog aan herinnerd worden.
–> Zeg dank je wel bij een opdracht Maar natuurlijk hoor ik je zeggen, dat doe ik sowieso.  Maar toch werkt dat niet altijd zo.  Je hebt een opdracht gekregen.  Iemand belde je zomaar op, zo lijkt het tenminste. Je bent direct aan de opdracht begonnen. Maar je hebt er helemaal niet meer bij stil gestaan waar die opdracht vandaan is gekomen.

En dus totaal vergeten om DANK JE WEL te zeggen tegen diegene via wie die opdracht op je pad is gekomen. Deze en nog veel meer tips komen langs in het Traject – Succesvol Netwerken voor ZZP’ers.

Hier leer je om het goud uit je netwerk te benutten. Kijk voor meer informatie op: https://lnkd.in/gjwVihPv Of tag iemand uit je omgeving die ZZP’er is.

Dan zeg ik alvast DANK JE WEL tegen jou!

p.s. zo blij om het ZZP traject samen in de wereld te zetten met de allerleukste Liesbeth Kasperink, Tom Voermans, Kerry-Lynn Prince, Michael Graman! Dank jullie wel 🙂 #zzp #netwerken

Die afspraak maken is net zo makkelijk als dat je een restaurant boekt 😉